taartenwinkel logo
bestel taart logo
greetz logo
taarten-nl-logo

Sachertorte bezorgen

De sachertorte is een Oostenrijkse klassieker die lang niet iedereen kent, maar die wel verrassend lekker is. De taart bestaat meestal uit een chocolade cake die gevuld is met een speciale jam van abrikozen. De bovenkant van de taart wordt gevuld met chocoladeglazuur. Het is een absolute aanrader voor elke chocoladeliefhebber. En bij verschillende Nederlandse taartenshops kan je ‘m ook eenvoudig online bestellen.

Sachertorte online bestellen

In de tabel hieronder vind je de beste Nederlandse taartenwinkels waar je heerlijke taarten kunt bestellen. Ook de sachertorte is bij steeds meer aanbieders in het assortiment opgenomen. Bekijk direct de actuele aanbiedingen en bestel jouw gebak online. Je hoeft de deur niet uit, alles wordt op werkdagen binnen 24 uur bij je thuisbezorgd. Hetzelfde geldt bij een kersentaart bestellen of online een citroentaart kopen.

Aanbod Bezorging Review Informatie
taartenwinkel Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Goede bezorging
Zelf bezorgdag & tijd kiezen
Bekijken
bestel-taart Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Gekoelde bezorging
Kies zelf bezorgdag & tijdstip
Bekijken
greetz Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Bezorging
Vandaag besteld, morgen thuisbezorgd
Bekijken
taarten.nl Taarten
Gebakjes
Brievenbuscadeau
Prettige bezorging
Vrije keuze in bezorgmomenten
Bekijken
hema gebakservice Taarten
Gebakjes
Snacks
Geen bezorging, wel afhaal
Vandaag besteld, overmorgen in huis
Bekijken

Zelf sachertorte bakken

Voor deze klassieker onder de taarten wordt een bodem van smeuïg chocoladebiscuitdeeg na het bakken met confiture en een dikke laag pure chocolade bestreken.

Voorbereiding: ± 1 uur
Baktijd: ± 70 min.

Benodigdheden voor 16 punten:

  • 150 g pure chocolade
  • 150 g zachte roomboter (en wat extra voor de bakvorm)
  • 150 g suiker
  • 6 eidooiers
  • 6 eiwitten
  • 2 el bloem (en wat extra voor de bakvorm)
  • 2 tl bakpoeder
  • 80 g licht geroosterdegemalen amandelen

En verder:

  • 125 g abrikozenjam
  • 150 – 200 g pure couverture

De bereiding van de sachertorte:

  1. De oven voorverwarmen op 200 °C. Een springvorm (± 26 cm) invetten en met bloem bestrooien.
  2. De chocolade in stukjes hakken en au-bain-marie of in de magnetron laten smelten.
  3. In een kom de boter met de suiker gladroeren, de eidooiers een voor een erdoor mengen en tot een schuimige massa kloppen. De gesmolten (maar niet hete) chocolade door het mengsel roeren.
  4. De eiwitten stijfkloppen en op het mengsel scheppen.
  5. De bloem met het bakpoeder zeven, de amandelen erdoor roeren en over het eiwit strooien. Alles voorzichtig mengen.
  6. Het beslag in de springvorm scheppen en gladstrijken. Midden in de oven ± 70 min. bakken. Laten afkoelen.
  7. De abrikozenjam in een steelpannetje verwarmen. De vloeibare jam met een kwastje over de taart strijken. Laten opstijven.
  8. De couverture fijnhakken en au-bain-marie laten smelten. De taart helemaal met de chocolade bestrijken. De chocolade laten stollen.