Wil jij eens wat anders aan je gasten voorschotelen dan taart? Dan kun je kiezen voor lekkere knapperige American cookies. Dit zijn heerlijk verse ronde koeken doe gebakken worden in verschillende smaken. De basis van de koek is altijd hetzelfde, echter kunnen de toevoegingen van bepaalde smaakstoffen, sauzen en versieringen de smaak flink laten variëren.
Wat zijn Amerikaanse koekjes?
Via internet kun je deze zogenaamde dropkoekjes eenvoudig bestellen en laten bezorgen. Amerikaanse koekjes bevatten doorgaans veel chocolade. Met name de chocoladestukjes die in de koeken worden verwerkt geven het zijn unieke eigen smaak en karakter. De bite is heerlijk knapperig als ze vers gebakken zijn. De chocoladeschilfers kunnen worden gecombineerd met zeezout, karamel of mokka. Soms worden er ook m&m’s in of op de Amerikaanse koeken verwerkt. Bekijk ook het aanbod met tompouche en soesjes bestellen.
Chocolate chip cookie thuisbezorgen
American cookies kun je eenvoudig via internet bestellen. Ze worden dan geleverd in een doos. Kleine bestellingen kunnen door de brievenbus worden bezorgd. Leuk als bedankje voor een vriend/vriendin of als verjaardagscadeautje. Er zijn verschillende smaken waaruit gekozen kan worden.
Zelf koekjes bakken
Iedereen wil, zo nu en dan zelfgemaakte koekjes bakken. De koekjes die gebakken worden zijn bijna altijd gemaakt van zandtaartdeeg. Zandtaartdeeg is een kneeddeeg en de ingrediënten die benodigd zijn voor het maken van het deeg zijn; boter, bloem, basterdsuiker, zout, smaken en soms een ei. Als er een ei gebruikt wordt voor het koekjes recept gaat het zanderigheid verloren. De bereidingswijze voor koekjes is als volgt: Doe alle ingrediënten in een beslagkom en maak van de boter kleine stukjes. Kneed het geheel met de handen tot het deeg een ronde bal vormt. Bewerk hierna het deeg zoals het verder omschreven staat in het koekjes recept. De bereidingswijze van een oliebollen recept is bijna hetzelfde als de van een recept voor koekjes. Dit is voor iedereen dus goed te doen!
Andere soorten koekjes
Een ander soort deeg dat ook mogelijk is om te gebruiken voor het bereiden van koekjes is cakedeeg. Cakedeeg is een zogenoemd roerdeeg. Door dat het deeg geroerd wordt komt er lucht in het deeg waardoor het koekje luchtig wordt en rijst. De ingrediënten die gebruikt worden voor cakedeeg zijn; boter, suiker, eieren, bloem, zout en eventueel melk. Door verschillende toevoegingen aan het deeg toe te voegen kan er een smaak gecreëerd worden. De verschillende toevoegingen die mogelijk zijn; vanille, citroenschil, sinaasappelschil, cacao, vruchtensap, rozijnen, krenten en kruiden. De bereidingswijze van cakedeeg is heel simpel; roer de boter met de suiker, de zout en het smaakje romig. Voeg hierna één voor één de hele eieren toe en klop steeds tot de massa gelijkmatig is. Doe er nu in gedeelten de gezeefde bloem er in tijdens het roeren. Voeg eventueel iets melk toe en roer deze goed door het cakedeeg heen. Bewerk hierna het deeg zoals verder omschreven staat in het koekjes recept. Er is een enorme variatie mogelijk met koekjes recepten, het kan zo gek niet bedacht worden of er kan met de toevoeging van een smaakje een koekje gebakken worden. De verschillende mogelijkheden met een koekjes recept zijn:
- Magdalenakoekjes
- Janhagel
- Kattetongen
- Sprits
- Boterkoek
- Zandkoekjes
- Goudse moppen
- Gemberkoekjes
- Citroenkoekjes
- Speculaas
- Gevulde speculaas
- Kletskoppen
- Amerikaanse koekjes
- Chocolate chip cookies