Heb jij zin in een lekkere taart, maar wil je iets gezond maken? In deze blog vind je een lekker en gezond recept. Een zogenaamde superfood taart met heerlijke voedzame mango. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Bodem
- 200 gram volkoren ontbijtgranen crackers
- 20 gram amandelmeel
- 15 dadels
- 50 gram muesli100 ml kokosolie
Vulling
- 2 rijpe mango’s
- 600-700 gram boeren yoghurt naturel
- 4 blaadjes gelatine/agar agar
Bereiding
- Ontpit de dadels en week deze voor 5 minuten in warm water
- Haal de dadels uit het water en hak ze in kleine stukjes
- Doe de volkoren crackers in een kom of keukenmachine en maal deze fijn tot er alleen maar kruimels overblijven
- Voeg hier de amandelmeel, de dadels, de muesli en de gesmolten kokosolie aan toe en mix het met de hand goed door elkaar
- Pak een springvorm en bedek de onderkant met bakpapier. Vet deze een beetje in met wat olie. Doe het mengsel in de springvorm en druk het goed aan zodat het aan elkaar kleeft
- Voor de vulling snijdt je de mango’s in stukjes en pureer deze. Voeg de boeren yoghurt toe en week de gelatineblaadjes in koud water om het vervolgens in een pannetje te smelten. Voeg de gelatine ook toe aan het yoghurt mango mengsel en roer heet goed door elkaar.
- Giet het mengsel in de springvorm bovenop de bodem en laat de taart afgedekt in de koelkast opstijven.
- Strooi er als garnering bijvoorbeeld gojibessen of moerbeibessen op en deze superfoodtaart is klaar om opgegeten te worden.