De abrikozentaart is een zeer populaire taart voor feestelijke gelegenheden. Hij heeft een lekker frisse smaak en je kunt ‘m zowel warm als koud serveren. Verderop op deze pagina vind je een lekker recept hoe je deze taart zelf kunt maken. Maar je kunt nog gemakkelijker een abrikozenvlaai of taart online bestellen. Bij diverse taartenshops vind je een ruim assortiment en profiteer je van lage prijzen en een snelle bezorgservice.
- In een goede abrikozentaart wordt de zoete smaak van de abrikoos benadrukt
- Het is over het algemeen een taart die we vooral in de zomerse maanden eten
- Bij de supermarkt of bakkerij kan je ‘m vaak relatief goedkoop scoren
- Maar ook online vind je een ruim aanbod met abrikozentaarten en lekkere varianten
- Een hele taart kost zo tussen de €12,50 en €25,00 afhankelijk van de grootte en de gebruikte ingrediënten.
- Bekijk ook de smakelijke rabarbertaarten en mogelijkheden voor een vruchtentaart bestellen.
Een abrikozentaart bestellen, waar kan dat?
In de tabel hieronder vind je de beste online adressen waar je eenvoudig en goedkoop een abrikozentaart bestellen kunt. Kies het formaat, kies jouw smaak en voeg eventueel een persoonlijke tekst of foto toe. Op die manier kan je de taart helemaal personaliseren. Op werkdagen geldt: vandaag besteld = morgen in huis. Kies jouw favoriete shop en bestel direct online.
Aanbod | Bezorging | Review | Informatie | |
---|---|---|---|---|
Taarten Gebakjes Brievenbuscadeau |
Goede bezorging Zelf bezorgdag & tijd kiezen |
Bekijken | ||
Taarten Gebakjes Brievenbuscadeau |
Gekoelde bezorging Kies zelf bezorgdag & tijdstip |
Bekijken | ||
Taarten Gebakjes Brievenbuscadeau |
Bezorging Vandaag besteld, morgen thuisbezorgd |
Bekijken | ||
Taarten Gebakjes Brievenbuscadeau |
Prettige bezorging Vrije keuze in bezorgmomenten |
Bekijken | ||
Taarten Gebakjes Snacks |
Geen bezorging, wel afhaal Vandaag besteld, overmorgen in huis |
Bekijken |
Zelf abrikozentaart maken?
Dit heb je nodig:
Voor het deeg:
- 200 gr meel
- 2 afgestreken tl’s bakpoeder
- 75 gr suiker
- 1 pakje vanille suiker
- snufje zout
- 1 eidooier
- 100 gr boter
Voor de vulling:
- 1/8 liter slagroom
- 100 gr poedersuiker
- 100 gr gemalen amandelen
- 1 ei
- 500 gr abrikozen (uit blik)
- ongeveer 18 amandel helften
Bereidingswijze
- Vermeng alle ingredienten voor het deeg en kneed het tot een mooie deegmassa.
- Roer de slagroom, de poedersuiker, de gemalen amandelen en het ei goed doorelkaar.
- Rol het deeg uit en bekleed de springvorm met ongeveer 2/3 van het deeg, maak een rand van ongeveer 3cm hoog.
- Giet het slagroommengsel in de vorm.
- Leg hierin de abrikozenhelften met de doorgesneden kant naar boven. Leg in elke abrikoos een amandel.
- Bak ca. 45 min op 200 graden (electrisch) stand 3 (gas) in de oven.
- Laat afkoelen en los de springvorm.