De sachertorte is een Oostenrijkse klassieker die lang niet iedereen kent, maar die wel verrassend lekker is. De taart bestaat meestal uit een chocolade cake die gevuld is met een speciale jam van abrikozen. De bovenkant van de taart wordt gevuld met chocoladeglazuur. Het is een absolute aanrader voor elke chocoladeliefhebber. En bij verschillende Nederlandse taartenshops kan je ‘m ook eenvoudig online bestellen.
Sachertorte online bestellen
In de tabel hieronder vind je de beste Nederlandse taartenwinkels waar je heerlijke taarten kunt bestellen. Ook de sachertorte is bij steeds meer aanbieders in het assortiment opgenomen. Bekijk direct de actuele aanbiedingen en bestel jouw gebak online. Je hoeft de deur niet uit, alles wordt op werkdagen binnen 24 uur bij je thuisbezorgd. Hetzelfde geldt bij een kersentaart bestellen of online een citroentaart kopen.
Aanbod | Bezorging | Review | Informatie | |
---|---|---|---|---|
Taarten Gebakjes Brievenbuscadeau |
Goede bezorging Zelf bezorgdag & tijd kiezen |
Bekijken | ||
Taarten Gebakjes Brievenbuscadeau |
Gekoelde bezorging Kies zelf bezorgdag & tijdstip |
Bekijken | ||
Taarten Gebakjes Brievenbuscadeau |
Bezorging Vandaag besteld, morgen thuisbezorgd |
Bekijken | ||
Taarten Gebakjes Brievenbuscadeau |
Prettige bezorging Vrije keuze in bezorgmomenten |
Bekijken | ||
Taarten Gebakjes Snacks |
Geen bezorging, wel afhaal Vandaag besteld, overmorgen in huis |
Bekijken |
Zelf sachertorte bakken
Voor deze klassieker onder de taarten wordt een bodem van smeuïg chocoladebiscuitdeeg na het bakken met confiture en een dikke laag pure chocolade bestreken.
Voorbereiding: ± 1 uur
Baktijd: ± 70 min.
Benodigdheden voor 16 punten:
- 150 g pure chocolade
- 150 g zachte roomboter (en wat extra voor de bakvorm)
- 150 g suiker
- 6 eidooiers
- 6 eiwitten
- 2 el bloem (en wat extra voor de bakvorm)
- 2 tl bakpoeder
- 80 g licht geroosterdegemalen amandelen
En verder:
- 125 g abrikozenjam
- 150 – 200 g pure couverture
De bereiding van de sachertorte:
- De oven voorverwarmen op 200 °C. Een springvorm (± 26 cm) invetten en met bloem bestrooien.
- De chocolade in stukjes hakken en au-bain-marie of in de magnetron laten smelten.
- In een kom de boter met de suiker gladroeren, de eidooiers een voor een erdoor mengen en tot een schuimige massa kloppen. De gesmolten (maar niet hete) chocolade door het mengsel roeren.
- De eiwitten stijfkloppen en op het mengsel scheppen.
- De bloem met het bakpoeder zeven, de amandelen erdoor roeren en over het eiwit strooien. Alles voorzichtig mengen.
- Het beslag in de springvorm scheppen en gladstrijken. Midden in de oven ± 70 min. bakken. Laten afkoelen.
- De abrikozenjam in een steelpannetje verwarmen. De vloeibare jam met een kwastje over de taart strijken. Laten opstijven.
- De couverture fijnhakken en au-bain-marie laten smelten. De taart helemaal met de chocolade bestrijken. De chocolade laten stollen.